Domaine La Paternelle

Omgeving Domaine La Paternelle

De regio waarin Domaine La Paternelle ligt is het noordelijke gedeelte van de "Midi-Pyrenees"; departement Tarn-et-Garonne. Het landschap kenmerkt zich door de kalkplateaus van de Quercy met haar duiventorens (pigeonniers), de uitgeslepen valeien van de rivieren Lot en Aveyron, het glooiende landschap van de Rouergue, de wijngaarden van Cahors en Gaillac en de tal van middeleeuwse vestingstadjes.

Omgeving Domaine La Paternelle

Hieronder geven we een korte omschrijving van prachtige dorpjes en stadjes in de directe omgeving van Les Granges.

St. Antonin sur Noble ValSaint Antonin Noble Val
Saint Antonin Noble Val is een van de mooiste Franse middeleeuwse dorpjes. Elke zondag is er een fantastische markt. Het dorpje is gelegen aan de oever dan de Aveyron. Een bekende opstapplaats om te gaan kanoën. Startpunt van veel verschillende wandelingen. Ook kan er geklommen worden en mooie tochten gemaakt worden etm de mountainbike of de gewone sportfiets.
www.saint-antonin-noble-val.com

BruniquelBruniquel
Boven op een heuvel ligt het vestingdorp Bruniquel. Onder aan de berg zet u uw auto neer en wandelt naar boven. U waant zich vele eeuwen terug. Boven de heuvel is een kasteel waarin een museum is gevestigd. Prachtige middeleeuwse architectuur en prehistorische grotten.
www.bruniquel.org

GaillacGaillac
Gaillac is een levendige stad waar uiteindelijk alles draait om de bekende Gailliacwijn, Behalve veel winkeltjes en gezellige terrassen zijn er tal van wijnproeverijen te bezoeken. Elke zomer is er een sfeervol wijnfestival.
www.ville-gailliac.fr